23 d’abr. 2015

Locucions, frases fetes i refranys

Si vols conéixer i practicar  les locucions i frases fetes més genuïnes del valencià ací et deixem unes activitats.

exercicis locucions, frases fetes i refranys
solucions 

" Projecte europeu "Strip to identity" Classe magistral del dibuixant i artista valencià Sento

Els passats 5 i 12 de febrer els alumnes que participen en el projecte Erasmus+ Strip to Identity van rebre, una Masterclass a càrrec de l'artista valencià Sento Llobell. 
Va ser un plaer sentir parlar Sento sobre l'origen del còmic, la seua evolució, i sobre  les pautes i secrets del treball narratiu dins d'aquest gènere. 

Però... qui és Sento?  Potser no coneixeu el nom de l'artista ni la seua cara però, per exemple, sí una de les seues obres més emblemátiques: la figura del Gulliver del llit del riu Túria a València.



Vicent Josep Llobell Bisbal, conegut com a Sento (València, 8 de desembre de 1953), és un historietista i il·lustrador valencià. 

Llicenciat en Belles Arts i professor d' anatomía en la facultad de Bellas Artes de Valencia entre 1979 y 1981, any en què abandonà la docència per a dedicar-se a dibuixar còmics. Etiquetat dins del moviment de la “línia clara”, és un dels integrants de l'anomenada “Nova Escola Valenciana” dels anys 80.

Publica títols com "Romance", "El Laboratorio del Dr. Arnau", "Cazando millonarios" i "El cartero audaz" amb guions propis, "Velvet Nigths" (amb l'escriptor Ramón de España) i la sèrie “Tirant lo Blanc” amb guió del novel·lista Jaume Fuster.

Té un extens "book" en il·lustració publicitària. També ha treballat en animació no informatitzada amb "La leyenda de la Meloseta" (1990), i amb el temps, la presència de las tres dimensions és cada vegada més freqüent en la seua obra. Ha dissenyat falles avanguardistes com la de la Plaça de l'Ajuntament en 1986 i 1987, o Na Jordana 2005 i 2011, així com la gegantesca figura transitable de Gulliver que es troba al llit del riu Túria

Des de 1981 té editats 12 àlbums de còmics, ha ilustrat 6 llibres i dissenyat 25 cartells. Les seues il·lustracions i còmics s'han publicat en mitjans com "Bésame Mucho", "El Víbora", "Cairo", "Madriz", "TBO", "Pequeño País", "El Tempo", "El Independiente", "EFE EME" o "El Jueves". La seua obra narrativa es pot trobar en Ediciones de la Cúpula, Norma Editorial, Ediciones Glenat, Edicions Tres i Quatre  i Edicions de Ponent.

En la actualidad viu a Sagunt, continua dibuixant còmics i  imparteix cursos de post-grau en la Facultad de Belles Arts de València i cursos monogràfics en l'Escola Superior d'Art i Tecnologia de València. 

La seua darrera obra " Un médico novato" ha estat  la guanyadora de la VI edició del Premi Internacional Fnac/Sins entido de Novel·la Gráfica.
 

 Página web del autor: http://www.sento.es/

Ací us deixem algunes imatges de la classe.